Wil jij samen met je paard werken
om het beste uit jullie te halen?

blijenberg

PROFIEL
Mijn naam is Viviane Smit, geboren in 1990. Mijn missie is bijdragen aan een betere wereld voor de paarden. Vandaar dat ik mijn bedrijf, geregistreerd op 2-1-2011, de naam Viviane 4 Horses heb gegeven.
Als 6 jarige mocht ik ein-de-lijk op paardrijden. Ik begon op een dressuur manege. Toen ik 11 was ben ik overgestapt naar een western manege waar ik een paard kon leasen. Doordat mijn ouders zagen dat ik geen dag oversloeg, mocht ik op mijn 14de een eigen paard, een New Forest genaamd Gabon. Hem heb ik ondertussen al meer dan de helft van mijn leven. Hij viel plat door de bochten toen ik hem net had gekocht als 4 jarige. Ook liep hij, door een ongeluk in de paddock, spat door trauma op. Mijn ouders waren zo lief om met de trailer helemaal naar Arnhem te rijden om te lessen bij Marijke de Jong, rechtrichten (rij les en aan de hand). Zonder deze blessure was ik hier waarschijnlijk niet terecht gekomen.

Na zijn herstel heb ik jaren Western met hem gereden in  veel verschillende disciplines o.a. Trail, Western Pleasure en Horsemanship wedstrijden bij de WRAN.  Met mijn Quarter Merrie Lena reed ik Reining en zijn wij Rookie Pro Res. Champion geworden bij de DRHA en hebben we ons gekwalificeerd voor het NRHA EK 2016 waaraan we ook hebben deelgenomen in Parijs. Uiteindelijk heb ik Gabon omgeschoold naar dressuur. Met zijn 18 jaar oud heeft hij 1 punt in het Z1 gehaald en tussen de wedstrijden door reden er nog lesklanten op hem.

Tijdens mijn opleiding Management & Paardenhouderij in Barneveld heb ik de ORUN basis gehaald.
Daarna heb ik een jaar stage gelopen bij Annemarie van der Toorn, waar ik het Monty Roberts Introductory Course heb gehaald. Na dat jaar ging ik klanten helpen die een probleem hadden met hun paard. Maar in veel gevallen bleek dat óók de eigenaar getraind moest worden. Om eigenaren nog beter te kunnen helpen heb ik een Paardencoaching opleiding gevolgd. Ook met de zit spiegelt het paard, ik heb daarom ook de module De Ruiterspiegel gevolgd. Verder ben ik vrijwilliger geweest bij Horse Boy en heb ik dagbesteding gegeven.
Ik heb paarden begeleid in het vliegtuig tijdens hun transport van Houston (VS) naar Schiphol.
Ik vind zowel dressuur als wedstrijd wél heel leuk, maar hoe er vaak gereden wordt niet. Daarom wilde ik meer leren over het correct trainen van Basis tot Grand Prix en heb ik de trainersclub van DressagePro met o.a. Rien van der Schaft gevolgd. Wél een Happy Athlete van je paard maken, maar wél op een biomechanisch verantwoorde manier. Op dit moment rijd ik dressuur wedstrijden met Elin. Wij zijn officieel M2. Ik heb haar zelf gefokt en zadelmak gemaakt.
Ook ben ik SURE FOOT Practitioner.
Met Lena heb ik Horseboarden gedaan.
Ik blijf mijn kennis vergroten o.a. door het volgen van opleidingen en cursussen en door zelf te lessen. Op dit moment les ik bij Celine van der Stroom.

1911023_632409650175908_843893142_o

FREE RIDER

Ook is het mogelijk mijn Free Rider te huren.
Hierbij kan je thuis trainen, in de zomer lekker koel en in de winter lekker warm binnen, zonder bang te zijn dat het ‘paard’ er van door gaat. Ook zit je het ‘paard’ niet in de weg.

INFRARED LIGHT THERAPY POLL CAP

Ik verhuur mijn Infrared Light Therapy Poll Cap.

FOTOALBUM

TRAININGSPAARDEN

EIGEN PAARDEN

DRESSUUR WEDSTRIJDEN

WESTERN WEDSTRIJDEN

SURE FOOT

HORSEBOARDING