Wil jij samen met je paard werken
om het beste uit jullie te halen?

DRESSUUR
Je paard van achter naar voor rijden, gymnastiseren en sterker maken.
Tijdens de les let ik erg op het sterk, recht en soepel maken van het paard en op de zit van de ruiter. Ik vind de basis heel belangrijk; dat je paard ontspannen is en goed op de hulpen reageert en lengte in de hals heeft met de richting van de aanleuning naar voren en naar beneden. Je kan alleen aanleuning ontvangen, deze moet dus vanuit het paard komen. Hierbij volg ik de visie van Rien van der Schaft. Filmpjes over de manier van lesgeven van Rien van der Schaft zijn te vinden op de Ruiterclub.https://dressagepro.plugandpay.nl/r?id=XNF7EbTm  Met kortingscode Viviane10 krijg je eenmalig 10% korting als je lid wordt.

LES OP LOCATIE

Tijdens een eerste les vraag ik altijd waar de klant tegenaan loopt. Zo gaan we samen aan de slag om de combinatie van ruiter en paard te verbeteren. Ik leg alles geduldig uit. Plezier voor ruiter én paard vind ik heel belangrijk. Om de zit van de ruiter te verbeteren gebruik ik Franklin ballen tijdens het geven van rijlessen.
Recreatie ruiters zijn van harte welkom, maar ook  wedstrijd begeleiding is mogelijk. Ik beschik over een WHIS instructieset.
Het dragen van een cap is verplicht.
Ik heb o.a. lesklanten in Osdorp, Ouderkerk, Uithoorn, Nederhorst, Amsterdam, Beemster, Purmerend, Abcoude, Driemond, Nigtevecht, Muiden, Hoofddorp, Amstelveen.

LES OP 1 VAN MIJN PAARDEN

Ik geef dressuur les op mijn paard in Aalsmeer, Stal Wennekers Mr Jac Takkade 21 in Aalsmeer. Hier kunnen de lessen in binnenbakken en buitenbakken plaats vinden. Mijn paarden zijn geen manege paarden, maar goed op je hulpen getrainde wedstrijd paarden. Ideaal als je graag wilt leren om verder te komen, rijden op intentie, zonder geschop. Aangezien ik met mijn paard met een skateboarder er achter met 6.000 man publiek, vuurwerk, liveband, 500 gillende kinderen etc. rijd is ze zo braaf dat ze het ideale beginnerspaard is. Maar om mijn paarden zo gevoelig te houden neem ik geen beginners meer aan. Wel heb ik nog plek voor les op mijn paarden voor kinderen.
Ik geef maar met 1 paard tegelijk les, dus als je samen wilt komen rijden kan dat allleen na elkaar en dan bij elkaar kijken.
Ik zadel Lena zelf op. Ik ben niet op zoek naar een bijrijder.
Op mijn dressuur zadel zitten veiligheidsbeugels. Ook kan er bitloos en zonder zadel op mijn paard gereden worden.
Voor les op mijn paard geldt een maximum van 70 kg.
Het dragen van een cap en schoenen met hak en zonder veters (of chaps er over) is verplicht.

certificaatDressagePro
Z1

Klik hier voor reviews over dressuur les.

Klik hier voor tarieven.