Wil jij samen met je paard werken
om het beste uit jullie te halen?

GRONDWERK
Dubbele lijnen, rechtrichten aan de hand, schriktraining .
Hoe vaak in de week doe je grondwerk? Vanaf welke leeftijd doe je grondwerk met een paard? Dit zijn vragen die ik krijg.
Eigenlijk is grondwerk alles wat je naast je paard doet. Dus ook naar de wei lopen etc. Voor paarden is consequent zijn heel belangrijk. Als een paard met naar de wei lopen voor je uit mag lopen/mag gaan staken, heeft het geen nut om in de bak een half uur per week grondwerk te doen, om ze vervolgens met terug naar stal lopen weer voor je uit te laten lopen/te laten staken. Ook netjes stilstaan bij het opstappen hoort hierbij.  Daarom moet een paard als ik met ze bezig ben altijd netjes stil staan.
Werk aan de hand is een leuke afwisseling op rijden. Je versterkt ermee de band met je paard. Ook kan je het lichaamsbewustzijn van het paard hiermee vergroten.
Rechtrichten aan de hand valt ook onder grondwerk. Rechtrichten aan de hand is een goede manier om je paard na blessure te laten herstellen, maar nog beter, om rechter en sterker te maken om blessures te voorkomen.

LES OP LOCATIE


Door grondwerk je rijden verbeteren?
Grondwerk is de basis. Ik kan helpen bij veulens met netjes mee lopen, voetjes geven etc. Grondwerk gebruik je als voorbereiding op het zadelmak maken, dat kan o.a. met dubbele lijnen. Zodat je paard begrijpt wat je bedoelt. Maar ook om het paard rechter en sterker te maken, zodat het paard ook KAN doen wat je van hem vraagt. Veel problemen met rijden komen voort uit scheefheid. Een paard doet nooit iets om te pesten. Is er ongewenst gedrag heeft het paard of fysiek ergens last van, of ze hebben verkeerd gedrag aangeleerd, of last van verveling door bijv te weinig afwisseling/beweging/sociaal contact.
Tijdens het werken aan de hand is het handig om een kaptoom en een lange zweep (1.40 m) te gebruiken.
Ook is het mogelijk samen met mij je paard te leren vreemde obstakels niet meer eng te vinden.

 

LES MET 1 VAN MIJN PAARDEN

Ik geef grondwerk/ Natural Horsemanship les met mijn paarden bij Stal Wennekers Mr Jac Takkade 21 in Aalsmeer.
Mijn paarden zijn heel sensitief, waardoor ze je alles kunnen leren over omgaan en communiceren met paarden!
Het dragen van dichte schoenen is verplicht.

Klik hier voor reviews over grondwerk les.

Klik hier voor tarieven.