Wil jij samen met je paard werken
om het beste uit jullie te halen?

Ik raad voor kinderen die van paarden houden en meer zelfvertrouwen willen

De lessen vond ik erg leuk en heel erg leerzaam. Ze waren heel leuk, omdat je kan heel dicht bij paarden zijn waardoor je een soort band creëert. Daardoor kreeg ik veel meer zelfvertrouwen. Ik leerde heel veel over hoe je beter om kunt gaan met bijvoorbeeld je klasgenoten, maar ik leerde ook heel veel over paarden zelf! Bijvoorbeeld wat het betekent als hun oren in hun nek liggen, waarom ze altijd maar een klein beetje eten en nog veel meer! De oefeningen vond ik soms wel lastig om te doen, omdat ik het dan heel graag goed wilde doen, maar bang was dat het niet goed ging. Maar steeds als ik dat gevoel had kreeg ik weer een soort “zelfvertrouwen boost” omdat het paard je laat merken dat het niet uitmaakt of het fout gaat of niet. Ik vond het ook fijn dat we maar een heel klein groepje waren, want anders wordt het veel te druk. Ik vond het helemaal top en ik raad het aan voor kinderen vanaf 12 jaar, die van paarden houden en graag meer zelfvertrouwen willen. (En natuurlijk meer leren over paarden)

– Sylke