Wil jij samen met je paard werken
om het beste uit jullie te halen?

Alsnof hij mij wilde bedanken voor de mooie ervaring

Laatst hebben Wessel en ik meegedaan aan de SURE FOOT pad party die georganiseerd is door Viviane en Hansje en ik kan niets anders zeggen dan: wow!
De ietswat onzekere Wessel vond de pads in het begin erg spannend, maar was toch dapper genoeg om erop te gaan staan en het uit te proberen. Ik was een beetje sceptisch, want kan een stukje schuimrubber nou eigenlijk doen voor een paard? Tijdens de party was het erg mooi om te zien dat zowel Viviane als Hansje de tijd namen om Wessel zelf te laten kiezen op welke pad hij ging staan. Het was overduidelijk welke pad hij niet fijn vond (gelijk er weer vanaf) en welke wel (erop blijven staan).
Loslaten van spanning is wat moeiljk voor Wessel en dat kon je goed zien, want in het begin stond hij erg gespannen op de pads. na verloop van tijd kreeg hij meer vertrouwen en stond hij uitgebreid te gapen. Hij maakte ons gelijk duidelijk dat hij ook pads onder zijn achterste hoeven wilde. Zodra die eronder werden gelegd voor hem, ging hij erop staan. Vervolgens begon hij met zijn achterhand heen en weer te wiegen op de pads, volledig ontspannen.
Nadat hij van de pads afstappen viel direct op dat hij veel meer ontspannen en over de rug liep. Hij schrok tevens niet meer van geluiden om zich heen. Gewldig om hem zo te zien! Na de SURE FOOT party was hij onwijs knuffelig, net alsnof hij mij wilde bedanken voor de mooie ervaring!
Ik ben echt postief verrast door de snelle verandering die ik zag in Weesel. Normaal gesproken doet hij er namelijk langer over om spanning weer volledig los te laten. Ik zie er daarom ook zeker heil in om deze pads te gebruiken tijdens grondwerk en rijden, als Wessel bijvoorbeeld iets nieuws leert wat hij spannend vindt, of als ik hem kennis wil laten maken met ‘enge’ voorwerpen, zoals vliegenspray. Het allermooiste is natuurlijk, dat Wessel zo extreem ontspannen was en duidelijk van het wiegen op de pads genoot!

– Celine